Recept Aspergesoep
- Breng 1 liter water samen met de bouillonblokjes aan de kook.
- Spoel ondertussen de asperges even af onder de kraan, schil ze en snij de harde onderkant eraf (ca. 2 cm), deze kunnen weg.
- Zodra het water kookt, doe je de schillen én de asperges in de pan.
- Laat de hele asperges voor ongeveer 10 minuten meekoken tot ze gaar zijn en haal ze daarna uit de soep.
- Laat de soep met aspergeschillen nu nog een half uur tot een uur rustig pruttelen.
- Giet dan de soep af met een vergiet en vang de bouillon op. Vul indien nodig bij met water tot je weer 1 liter hebt.
- Kook de eieren hard.
- Voeg de bloem toe aan de soep.
- Schep dan beetje bij beetje de bouillon erbij en mix met een garde tot een gebonden soep.
- Snijd vervolgens de asperges in stukjes van 1 cm.
- Voeg dan alle stukken asperge toe aan de soep en de stukken ham of zalm naar smaak.
- Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de soep af met wat peterselie en de in stukjes gesneden ei. Eet smakelijk!